KEEP LIGHT - Javno Privatno Partnerstvo (J.P.P.)

Kompanija „Keep Light“ d.o.o. je ostvarila svoje dugogodišnje poslovanje u još jednom segmentu i lepezi usluga koje nudi na domaćem tržištu, pre svega u domenu energetike.

Sledeći svoju dokazanu praksu i opravdano poverenje mnogobrojnih Investitora, odlučno smo započeli novi segment ulaganja ekonomskih resursa i tržištu ponudili našu kompaniju kao Javnog Privatnog Partnera, pre svega u oblasti REKONSTRUKCIJE, RACIONALIZACIJE I UŠTEDE ELEKTRIČNE ENERGIJE, ZAMENOM STARIH ULIČNIH SVETILJKI NOVIM „LED“ SVETILJKAMA SA MOGUĆNOŠĆU DUGOGODIŠNJEG ODRŽAVANJA U PERIODU EKSPLOATACIJE. U nastavku možete pogledati kraći opis i pojašnjenje modela Javnog Privatnog Partnerstva u primeni Javnog uličnog osvetljenja i kakve povoljnosti nudi korisnicima:
Javno osvetljenje predstavlja značajnu i vidljivu komunalnu uslugu, koju opštine besplatno pružaju svojim građanima. Sa druge strane, pružatelji usluga imaju velike izdatke.
Sa rekonstrukcijom javnog osvetljenja, opštine imaju sledeće benefite:
• Ako imaju zastarelo javno osvetljenje, sa rekonstrukcijom mogu da pruže značajno bolju uslugu građanima.
• Povećava se bezbednost građana u saobraćaju.
• Ako realizuju rekonstrukciju javnog osvetljenja, imaće uštedu u potrošnji el. energije i sa tim i novčanu uštedu u budžetu.


Zašto je Javno Privatno Partnerstvo pravi i popularan model?


• Nudi jasno i sigurno rešenje bez novčanih ulaganja od strane javnog partnera.
• Predvidljiv model, koji obezbeđuje dugoročno planiranje budžetskih izdataka.
• Garantuje očekivane uštede.
• Privatni partner snosi kako finansijske, tako i tehničke rizike.
• Privatni partner je zadužen za održavanje implementiranog sistema u celom periodu trajanja ugovora, sa tim je motivisan da izgradi što kvalitetniji sistem.
• Podržan model od strane Vlade Republike Srbije.

Realizovani projekti:

Naručilac: GRAD KRUŠEVAC, predmet realizacije obuhvata sve saobraćajnice, ulice i puteve u 101 naseljenom mestu i mesnim zajednicama na teritoriji grada Kruševca, osim grada Kruševca koje je planirano da se radi u drugoj fazi radova koje je u planu za 2019 godinu. U svim pomenutim naseljenim mestima i mesnim zajednicama je zamenjeno ukupno 12.545 komada svetiljki poznatog svetskog proizvođača svetiljki PHILIPS LED TEHNOLOGY. Stare svetiljke su zamenjene novim LED svetiljkama u periodu od novembra 2017 god. do aprila 2018 god. Ugovoreni period održavanja je 15 godina.

Naručilac: OPŠTINA VELIKO GRADIŠTE, predmet realizacije obuhvata sve saobraćajnice, ulice i puteve u gradskoj sredini i u turističkom mestu Beli Bagrem (Srebrno jezero) koje pripadaju opštini V. Gradište, osim mesnih zajednica na teritoriji opštine V. Gradište, koje su u planu da se realizuju u drugoj fazi radova. U pomenutom naseljenom mestu i naselju Beli Bagrem je zamenjeno ukupno 1.642 komada svetiljki poznatog svetskog proizvođača svetiljki MINEL-SCHREDER. Stare svetiljke su zamenjene novim LED svetiljkama u periodu Maja meseca 2018 god. Ugovoreni period održavanja je 13 godina.

Naručilac: OPŠTINA NOVA CRNJA, predmet realizacije obuhvata sve saobraćajnice, ulice i puteve u gradskoj zoni i svim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Nova Crnja. U svim pomenutim naseljenim mestima i mesnim zajednicama je zamenjeno ukupno 1.132 komada svetiljki poznatog svetskog proizvođača svetiljki PHILIPS LED TEHNOLOGY. Stare svetiljke su zamenjene novim LED svetiljkama u periodu Jula meseca 2018 god. Ugovoreni period održavanja je 13 godina.

Ugovoreni projekti:

Naručilac: OPŠTINA VLASOTINCE, predmet realizacije obuhvata sve saobraćajnice, ulice i puteve u gradskoj zoni i svim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Vlasotince. U svim pomenutim naseljenim mestima i mesnim zajednicama potrebno je zameniti ukupno 3,800 komada svetiljki proizvođača MINEL-SCHREDER. Ugovoreni početak realizacije projekta je zakazan od 15.08.2018 god., a ugovoreni rok za realizacju zamene je 180 dana.

Naručilac: GRAD KLADOVO, predmet realizacije obuhvata sve saobraćajnice, ulice i puteve u gradskoj zoni i svim mesnim zajednicama na teritoriji grada Kladova. U svim pomenutim naseljenim mestima i mesnim zajednicama potrebno je zameniti ukupno 4,850 komada svetiljki proizvođača PHILIPS LED TEHNOLOGY. Ugovoreni početak realizacije projekta je zakazan od 01.10.2018 god. , a ugovoreni rok za realizacju zamene je 180 dana.

Naručilac: OPŠTINA IRIG, predmet realizacije obuhvata sve saobraćajnice, ulice i puteve u gradskoj zoni i svim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Irig. U svim pomenutim naseljenim mestima i mesnim zajednicama potrebno je zameniti ukupno 2.000 komada svetiljki proizvođača MINEL-SCHREDER. Ugovoreni početak realizacije projekta je zakazan od 15.10.2018 god. , a ugovoreni rok za realizacju zamene je 90 dana.