U toku realizacija projekta „Racionalizacija i modernizacija javnog osvetljenja na teritoriji grada Kruševca“

U ponedeljak 6. novembra u Makrešanu je počela zamena postojeće novom led rasvetom. Ovo je prvo od 101. naseljenog mesta na teritoriji grada Kruševca u kojima će u narednih šest meseci biti realizovan projekat koji je u okviru javno – privatnog partnerstva raspisao grad u cilju uštede električne energije i smanjenja troškova za javnu rasvetu.

U Makrešanu je zamenjeno 90 odsto sijalica, a danas su ekipe izvođača „Keep light“ iz Beograda nastavile sa radom u Ulici Miloša Obilića u Parunovcu i delu Dedine. U okviru projekta „Racionalizacija i modernizacija javnog osvetljenja na teritoriji grada“, biće zamenjeno 12. 545 sijalica.

Led sijalice koje proizvodi „Filips“, štede do 78 osto električne energije, daju kvalitetnije osvetljenje a garancija je 15 godina ili 100 hiljada sati, istakao je Mladen Jankov iz firme „Eko Helios“.

Na poslovima zamene i montaže angažovane su četiri hidraulične platforme i 10 radnika a naredne nedelje na terenu će biti 10 ekipa sa po dva radnika. Rok za završetak zamene postojeće ulične rasvete novom led je šest meseci.

Tekst preuzet sa rtk.rs

Više o Javno-privatnom partnerstvu saznajte ovde.